Klachten na een ongeval

Een ongeval kan zeer traumatisch zijn. Cranio Therapie kan je behulpzaam zijn in het verwerken van dit trauma.

Ben je zelf slachtoffer van het ongeluk, en is er sprake van lichamelijk letsel, dan kan Cranio Therapie lichamelijke littekens verzachten. Het bindweefsel is bij het litteken verhard en verkrampt, door mijn handen er op te leggen, en mijn en uw aandacht naar die plaats te brengen, verzacht het bindweefsel. Mogelijk ervaart u warmte of kou, ontspanning of spanning, stromen, kloppen, komen er beelden of belevenissen naar boven, emotionele gevoelens los of krijgt u (een ander) zicht op het ongeluk.

Het is aan u of u wel of niet wilt praten over dat wat u voelt, of wat u overkomen is, met alle aandacht, begrip en respect van mij. Dit is Somato Emotional Release proces.

Somato Emotional Release behandelt het loslaten van emotionele patronen die zich in het lichaam hebben vastgezet. U bent in een diepe ontspanning die ontstaat doordat de activiteit van het craniosacraal systeem daalt. In deze staat wordt het onderbewuste van u gestimuleerd zich te openen en herinneringen aan het ongeluk te zien, vertellen, “beleven”.

Door hierover te praten, en wellicht andere kanten te zien en ervaren, komt er ruimte om hetgeen u overkomen is, los te laten. Dit geeft een “release”.

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak