Hoe werkt een Craniosacraal therapie behandeling?
Een craniosacraal behandeling vindt gekleed plaats op de behandeltafel. Ik leg mijn handen op uw voeten of schouders en voel hoe het met het Craniosacrale ritme gesteld is. Met het craniosacrale ritme laat het bindweefsel mij zien waar blokkades zijn in het bindweefsel, op deze plaatsen is het bindweefsel verhard en is er een ‘energy cyste’.

Deze blokkades in het bindweefsel, die een vervelend gevoel, spanning of pijn veroorzaken worden met deze behandeling in beweging gebracht en krijgen de kans op te lossen. U kunt warmte of kou voelen, spanning of ontspanning of er komen herinneringen naar boven. Uw lichaam kan spontaan bewegen, ‘unwinding’ het loslaten van de spanning, wat een bevrijdend gevoel kan geven. De behandeling duurt één uur, met bespreken van klachten en reacties op behandeling.

Waarom Cranio Sacraal Therapie?
• De behandeling is een zachte behandeling en geeft een diepe ontspanning.
• De behandeling doet een beroep op het zelf genezende vermogen van het lijf.
• De behandeling vergroot uw energie, vitaliteit en innerlijke rust.
• De behandeling heft fysieke en emotionele blokkades op.

Effect
Er ontstaat ruimte en de beweeglijkheid van het lichaam neemt toe. Het lichaam brengt zichzelf weer in balans; u voelt zich lekkerder in uw vel. Sommige klachten zullen na één behandeling verdwijnen, andere klachten hebben meer behandelingen nodig.
Doordat verstoringen in beweging komen en spanningen in het lichaam loslaten kunnen tijdens de behandeling onbewust opgeslagen herinneringen, ervaringen en emoties als blijdschap maar ook angst, verdriet, en woede zich openbaren. Wenst u hier over te praten dan is dat mogelijk. Dit proces, Somato Emotional Release wordt ondersteund door de therapeut, in alle rust, respect en geduld. Hierdoor kunnen oude trauma’s en emotionele blokkades worden losgelaten en dat geeft veel ruimte en opluchting.

Er zijn diverse behandelingen mogelijk:
• 10-stappen plan behandeling
• Cinecitus behandeling (bij kaakholte ontsteking)
• Somato Emotional Release, de zogenaamde SER behandeling
• mondbehandeling

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak